Participanti:toti radioamatorii autorizati ce au posibilitatea de a opera in 50Mhz.
Data/ore:a patra zi de marti din fiecare luna, astfel: Ianuarie, Februarie, Martie, Noiembrie, Decembrie intre18-22UTC si Aprilie-Octombrie intre 17-21UTC ( mai putin zilele de 24 si 25 Decembrie-cind e cazul)
Categorii de participare:
-LP Low power <10w -MP Meduim power <100w -HP High power >100w
Nu exista sectiuni separate pentru single si multi operatori.
O legatura cu o statie se puncteaza o singura data pe luna, chiar daca schimba locatia si opereaza /P, /A etc.
Legaturile duble nu se vor sterge din loguri, vor fi listate, dar cotate cu 0 puncte. In cazul in care sint punctate legaturile duble se aplica o penalizare de 10% din scorul declarat!!!
Toate qso-urile se vor realiza in acord cu prevederile IARU reg.1.
Sint interzise qso-urile via repetoare sau EME!
Controale: RS(T) si QTH Locator. De ex: 59 KN05WQ. Nu se transmite numar de concurs!
Punctaj: 1punct/Km +500puncte bonus pentru fiecare locator mediu lucrat. De ex: KN05, KN06, JN23 etc.
NOTA: La stabilirea rezultatului final(anual) se puncteaza qso-urile realizate in cele mai „fructuoase” noua etape ale fiecarui participant!
Rezultatele lunare(partiale) si anuale(finale) pot fi vazute la: http://www.qsl.net/oz6om/the50mhzopen/The50MHzOpen.html
Clasamente/Diplome: Statiile clasate pe primele 3locuri la fiecare categorie si statia cu cel mai bun punctaj din fiecare tara primesc cite o diploma.
Logurile vor fi trimise numai in format electronic la urmatoarea adresa: oz6om@uksmg.net, in maxim o saptamina de la desfasurarea concursului (fiecare etapa). Logurile intirziate vor fi utilizate doar ca loguri de control!
La expedierea logurilor se va scrie in banda subiect: 50Mhz Open,clasa de participare LP, MP, sau HP si indicativul propriu!!!
Manager concurs:
O. Bjørn Madsen, OZ6OM
Storkeløkken 45
DK-5270 Odense N
Denmark
P.S.1 Pentru eventuale probleme nu ezitati sa ma contactati la email: yo2ya(at)yahoo.com
P.S.2 Din participare am observat ca multe statii dau numar serial dupa control.Daca programul de concurs cere in mod explicit acest lucru dati si d-voastra.In caz ca nu primiti numar serial de la corespondent puneti 059 in casuta